La Plaça del Llibre fa una donació de llibres a les biblioteques hospitalàries per valor de 2000€

Representants de les diferents biblioteques hospitalàries del país visiten la Plaça del Llibre per fer un encontre i elegir els títols per a la donació

El primer dia de Plaça del Llibre s’inaugura amb un encontre d’exepció. Bibliotecaris dels diferents hospitals del país s’han donat cita a la Plaça de l’Ajuntament en aquesta iniciativa de la Fundació FULL pel Llibre i la Lectura, qui fa una donació de llibres en valencià per valor de 2000€ a 5 biblioteques d’aquest sector. Els beneficiaris d’aquesta iniciativa són les biblioteques de l’Hospital General Universitari de Castelló, l’Hospital Universitari de La Ribera, d’Alzira; l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València, l’Hospital de La Plana, de Vila-Real, i l’Hospital General d’Alacant.

biblioteques-de-pacients

Els representants que han acudit a l’acte, vinguts des de l’Hospital General de Castelló, l’Hospital de La Ribera, d’Alzira i La Fe de València han fet una volta per la Plaça, han consultat i seleccionats els títols més addients a les seues necessitats. Llibres amb lletres grans –explicava Juan María de la Cámara, de l’Hospital de La Ribera– perquè es puguen llegir adequadament. La bibliotecària de l’Hospital General de Castelló, Lina Queral, busca llibres curts, perquè sempre esperen que les estades en l’hospital siguen curtes, i els llibres serveixen per a fer-les més agradables. Javier Velasco, de la biblioteca Pepa Salavert de l’Hospital La Fe, una biblioteca que fa més de 1000 prèstecs a pacients, dóna molta importància a la temàtica de les històries, que siguen animades, divertides, que els facen gaudir, que no parlen d’enfermentats.

Han emplenat un llistat amb un llarg número de títols, per a totes les edats, tot i on els títols infantils han tingut molt de pes. Són els que més lligen i els que més necessiten distraure’s a l’hospital, diu Juan María de la Cámara. Entre d’altres, tenen pes Un monstre ens ve a veure, de Sembra Edicions, De quin color són els besos, de Bromera o I tu què en saps, d’Edicions 96. Però també hi ha lloc per als més grans on les novetats Cinc cadàvers, de Bromera o Inventari de fragilitats, d’Onada Edicions.

Per acabar l’acte, Manel Romero, en repersentació de FULL, els ha fet entrega d’un diploma per agraïr-los la preocupació i la participació en l’acte. Com també se’ls ha agraït la feina que desenvolupen en els hospitals perquè els pacients puguen gaudir amb la lectura. I que, amb aquesta iniciativa s’incremente la lectura en valencià als hospitals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *