La 4a edició de la Plaça del Llibre tanca les portes després d’un èxit rotund a la Plaça de l’Ajuntament

La Plaça del Llibre ha sigut una iniciativa de l’Associació d’Editors del País Valencià, Acció Cultural del País Valencià, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i el Gremi de Llibrers de València. Un encontre inclós en el Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura de la Generalitat Valenciana, implicat especialment en la celebració de l’esdeveniment, així com l’Ajuntament i la Diputació de València que ha tancat les seues portes este diumenge amb bones sensacions, després de quatre dies de visibiltizació dels llibres en valencià a la Plaça de l’Ajuntament de València.

totemAmb un total de 34 editorials i 7 llibreries –un augment notable respecte a l’edició anterior– participants en l’esdeveniment de tot el territori catalanoparlant, hi ha hagut un ampli programa de presentacions i signatures, d’espectacles musicals i d’animacions infantils, amb un espai dedicat especialment als més menuts de la casa durant tota la Plaça, «La Plaça menuda». En una edició especial per ser la primera vegada que se celebra a la Plaça de l’Ajuntament –comptàvem amb un escenari de luxe– hi ha hagut una gran afluència de públic, més de 5000 persones han passat per la Plaça del Llibre estos dies.

En total, quasi 2500 llibres venuts, s’han més que duplicat les vendes respecte a l’any passat. Els més venuts d’infantil i juvenil han sigut Sensacionari, d’Albert Bertomeu (Bromera); Abecedari il·lustrat, de Carles Cano (Barcanova); A mi, què em passa?, de Carme Morera i Tona Català (Vincle); Dani Miquel (Andana Editorial i Bromera); Melcioret vol ser músic, de Miquel Àngel Múrcia i David Palmer (Edicions 96) o L’estranya que habita els meus somnis, de Lourdes Boïgues (Bullent).

Pel que fa als adults, els més venuts han sigut les novetats Un monstre em ve a veure, de Patrick Ness (Sembra Llibres); Si ha nevat, de Paco Esteve (Bromera); La cuina de l’Albufera, d’Emili Piera (Perifèric Edicions); Allò que va passar a Cardós, de Ramon Solsona (Editorial Proa); Per sempre, de Santiago Díaz (Lletra Impresa Edicions) o El guardià de les trufes, de Fèlix Edo (Ed. Barcino). Destacant, a més, que una editorial amb tan sols sis mesos de trajectòria com és Lletra Impresa Edicions, aconseguisca tenir un llibre entre els més venuts de la Plaça del Llibre.

Jesús Figuerola, president de FULL Fundació pel Llibre i la Lectura, ha destacat que «la quantitat de títols que hi ha hagut estos dies a la Plaça suposa la major concentració de llibres diferents en la nostra llengua que hi ha hagut mai al País Valencià». A més, amb l’excel·lent acollida que ha tingut la Plaça del Llibre per fer-se a la Plaça de l’Ajuntament, afirma que hi ha hagut un «èxit rotund d’assistència als actes».

Cal recordar que fins al 30 d’octubre, a l’Octubre CCC (c/Sant Ferran, 12) estarà l’exposició «Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps». On es fan visibles més de 400 escriptores valencianes en una exposició que intenta ser un catàleg de totes les dones que, des del segle XV fins ara mateix, han escrit en este territori, en totes les llengües i usant tots els gèneres. On es pretén, a més, ajudar a introduir la visió de gènere els plans de promoció de la lectura que es dissenyen en les biblioteques, i en els centres escolars i universitaris.

Des de l’organització de la Plaça del Llibre agraeixen l’assistència i la participació del públic en els diferents actes realitzats, en una iniciativa on es fomenta l’ús del valencià a la ciutat, com també la lectura en la nostra llengua. Jesús Figuerola afirma que, d’aquesta manera, «es consolida una nova fira a la ciutat de València».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *